Risengrød til 4 personer
2 1/4 dl Pama grødris (190 g)
2 1/2 dl vand
1 liter soyadrik med calcium og vanille
1/2 - 1 tsk.salt (udelades hvis man skal bruge risengrøden til ris á lamande
Risene drysses i det kogende vand og koger i 2 min. Mælken tilsættesog bringes i kog underomrøring . Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt. Kogetid ca. 35 min. Grøden smages til med salt og serveres med kanelsukker, smørklat saftevand eller hvidtøl.
Ris á lamande til 4 personer
Et lille fif, da det tit kun er nogle enkelte i familien, der ikke kan tåle mælk kan man lave den ene halvdel med rigtig fløde og den anden med soya fløde (soya cousine) eller portionanrette den mælkefrie.
Jeg tog hele portionen og tilsatte sukker, vaniliesukkerog mandler og først da fløden skulle i delte jeg risengrøden i to dele. Da der er vanilie i soya mælken er det ikke nødvendig at putte alt det vaniliesukker og sukker i som opskriften foreskriver jeg brugte faktisk kun det der foreslås til en halv portion til en hel portion. Her kommer mit foreslag til en alm. ris á lamande og en mælkefri af slagsen
Hele portionen af risengrød, tilsættes 1 spsk. sukker, 3 tsk. vaniliesukker og 50 -100g mandlsplitter. Risengrøden deles i to lige dele. Fløden (2 dl) til den alm. ris á lamande piskes og vendes i.
I den mælkefrie tilsætter man soya cousine fløden lidt ad gangen, så ris á lamanden får et lidt luftigt udseende,