|
|
|
|
|
Facts om æg
Æg
Der findes mange forskellige proteiner i æg, som kan give symptomer, hvis man har allergi overfor æg. Nogle proteiner findes i æggeblommen andre i æggehviden, det er individuelt hvilke man reagerer på, derfor skal man helt undgå æg.
Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme.
Vaccinationer: Snak med din læge
Internetbutik hvor du kan købe allergivenlige varer :
http://www.allergikost.com/shop/default.asp
På hjemmesiden
http://www.astma-allergi.dk/
kan du få ideer til aftensmad/madpakker osv.
Æg kan også hedde:
Lecithin (E322)*
|
|
Æggeblomme
|
Lysozym (E1105)
|
|
Æggehvide
|
Tøræg
|
|
Ægprotein
|
* Lecithin (E322) er et tilsætningsstof, som kan få fedt og vand til at hænge sammen. Kan laves af æg eller soja. Undlad altid at bruge produkter hvor der kun står lecithin på varedeklarationen eller kontakt producent og hør nærmere.
Æggeerstatning:
Kog 50 g hørfrø med 6 dl vand i 5 - 10 min under omrøring, sigt massen og lad den afkøle.(brug det sigtede vædde ikke hørfrømassen) 1 æg = 3 - 4 spsk æggeerstatning
|
|
|