Krydret banankage
personer
Det skal du bruge:
4 dl hvedemel ( 240 g )
2 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk brunkagekrydderi
120 g mælkefri margerine
1 2/3 brun farin (100 g )
2 bananer moset
9 - 12 spsk. æggeerstatning ( svarende til 3 æg )
60 g korrender
60 g lyse rosiner, sultanas
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader og beklæd lille kageform på ca 18 cm i diameter eller et lille ildfast fad
2. Sigt mel, bagepulver, natron, salt, ingefær, kanel og brunkagekrydderi ned i en skål. Findel margerinen heri til en grynet masse tilsæt puddersukker
3.Pisk banan og æggeerstatning til en jævn blanding og hæld den i melblandingen. Rør godt rundt. Tilsæt rosiner og korenderne
4. Hæld dejen i kageformen og og bag kagen i ca. 1 time (ved brug af kageform 18 cm dia), 35 min ved brug af ildfast fad, da kagen får en større flade og mindre højde .
Tip !!!! mærk efter med kødnål om dej hænger ved eller se om kage går fra ildfast fad i siderne
Æggeérstatning se under facts om æg