klejner
50 - 60 stk.
personer
Det skal du bruge:
50 g natuna
85 g sukker
6 æggeblommeerstatningspulver (købes ved allergikost danmark)
400 g mel
1 dl soyafløde
revet skal af en usprøjtet citron
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. bagepulver
Desuden:
ca. 1 liter rapsolie,
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggeblommerne en af gangen. Sigt halvdelen af melet i. Tilsæt derpå fløde, citronskal, kardemomme bagepulver og resten af meletog ælt dejen godt sammen
Lad den hvile koldt et par timer
Rul den derefter ud på et meldrysset bord og skær dem med en klejnespore i 3 cm brede strimler.
Skær strimlerne på skrå i 12 - 14 cm lange stykkerog snit en lang ridse i midten af hvert stykke.
Vrid klejnerne dvs. stik den ene ende af dejstykket igennem hullet i midten og træk let til.
Læg de formede klejner koldt i en halv times tid, inden de koges gyldne og sprøde i varmt fedstof.
Læg efter kogning klejnerne på fedtsugende papir til de er kølet af